Tek İleti Göster
Eski 18.11.2006   #72 (permalink)
bosluk

Katılma Tarihi: Kas 2006
Nereden: İstanbul

Bilgisayar ile karşılaştırılamayacak derecede üstün bir grafik kalitesi gerçekten de. Zaten PS2'si olanlar gerçek oyun zevkinin bilgisayar ile olamayacağını, heleki yarım saat 6-7 CD kurulumu yapıp, sonra tekrar oyunun da açılması için loading işlemini yaptıktan sonra insanda ne şevk ne istek kalmadığını iyi bilirler. Playstation ile istediğiniz oyunu DVD gözüne takıp direktman oyuna geçebiliyorsunuz bu gerçekten de çok hoş bir özellik. Ben PS2'me HDD de taktım, oyunların yükleme süreleri de birkaç saniyeyi geçmiyor artık ve memnunum gayet

Ama memnun olmadığım bir hadise var. Playstation 3 konusuna yazma sebebim de bu, memnuniyetsizliğim konsolun ve oyunlarının fiyatları. Halihazırda büyük mağazalarda PS2 oyunlarına bakarsanız, fiyatlarının 90 YTL'nin altında olmadığını görüyorsunuz. Yani, orjinal bir PS2 aldığınızda (Takriben 350 YTL), yanında 10 da oyun alayım dediğinizde, cebinizden çıkacak rakam yaklaşık olarak 1.200 YTL civarında. Bu, sadece 10 oyuna sahip olduğunuz düşünüldüğünde oldukça abartılı bir sayı. Tabiki bu rakamı biz çiplerle, sabit sürücülerle oldukça azalttık. Ancak, mevcut PS çiplerinin yeni çıkan PS3 uyumlu olmadıkları ve PS2 oyununun fiyatının 90 YTL olduğu bir zamanda, PS3 oyununun fiyatının en az 150 YTL civarında geleceğini de hatırlatmak lazım.

Grafikler harika, sadece oyun için kullanılan devasa bir işlemci, hafıza ve ekran kartı da en üst bilgisayardan pratik olarak 2 kat daha hızlı. Fiyatı da bir Japon ya da bir Amerikan arkadaş için normaldir sanırım, ama her şeyde olduğu gibi Türkiye şartlarına baktığımızda, PS2 daha ancak evimize girebiliyorsa, PS3'ün girebilmesi için daha en az 2-3 seneye ihtiyacı var diye düşünüyorum zira gerçekten de çok pahalı olacak. Haberlere göre Türkiye'ye geliş maliyeti en düşük sabit sürücülü model için 1500 YTL civarında olacak. Bir oyun da 150 YTL desek, 10 oyun aldığımızı düşündüğümüzde cebimizde çıkacak para : 3000 YTL olacak. Sadece 10 adet oyun oynamak için 3000 YTL verebilecek arkadaşımız varsa helal olsun der, saygı duyar, içten içe de kıskanırım açıkcası
bosluk Şuanda Forumda Değil   Alıntı yaparak cevapla