29.03.2008
|
#4 (permalink)
|
Katılma Tarihi: Eyl 2006
Nereden: İzmir
|
Navigation sekmesinde, açılan pencerelerin (Popup) yeni pencerede, yeni sekmede veya aynı pencerede açılacağını belirleyebiliriz.
Sol kısımdan Mozilla Firefox seçeneğini seçtim. Yukaruda General, Usage, Popup Windows, Tabs, Performance sekmelerini görüyoruz. General sekmesinde Hata Mesajlarının pencerede veya sayfada gösterilmesini belirleyebiliriz. Ayrıca Kenar Çubuğunun solda veya sağda görünmesini belirleyebiliriz.
Usage sekmesinde, adres satırı ve menü ayarlarını yapabiliriz.
Popup Windows sekmesinde, açılan pencerelerin yeni penceredemi yoksa yeni sekmedemi açılacağını belirleyebiliriz. Ayrıca açılan pencerelerin JavaScript kulanması durumunda neyi değiştirirken uyarı vemesi gerektiğini belirleyebiliriz.
Tabs sekmesinde, Mozilla Firefox sekmeleri ile ilgili ayarlar yapabiliriz. Sekmelerde KAPAT simgesini gösterebiliriz, sekme genişliğini ayarlayabiliriz ve sekme rengini ayarlayabiliriz.
Sol kısımdam E-Mail and Chat seçeneğini seçtim. Yukarıda Outlook Express ve Live Messenger sekmelerini görüyoruz. Outlook Express sekmesinde başlık çubuğundaki yazıyı değiştirebiliriz. Açılış ekranını gösterip gizleyebiliriz, posta ile gelen eklentileri engelleyebiliriz.
Live Messenger sekmesinde, Live Messenger'ın Windows ile beraber başlamasını veya başlamamasını belirleyebiliriz. Ayrıca Remove butonu ile Live Messenger'ı bilgisayarımızdan kaldırabiliriz.
Sol kısımdan Privacy seçeneğini seçtim. Yukarıda General, Cover Tracks, Internet Explorer, Media Player, Advanced sekmeleri bulunuyor. General sekmesinde, otomatik güncellemeleri açabilir/kapatabiliriz. Ayrıca indirmeden önce haber verip vermemesini belirleyebiliriz.
Cover Tracks sekmesinde, bilgisayarı kapatırken Geçmiş'in silinmesini ve Internet Explorer kapatılırken çerezlerin silinmesini belirleyebiliriz.
Internet Explorer semesinde, zararlı içerik süzgecini aktif edebiliriz ve Microfost'a bilgi gönderilmesini sağlayabiliriz.
Media Player sekmesinde, Media Player ile ilgili gizlilik ayarlarını yapabiliriz.
Sol kısımdan User Logon seçeneğini seçtim. Yukarıda General, Automatic Logon, Messages, Tour sekmeleri bulunuyor. General sekmesinde, Oturum açma ekranı görünümünü değiştirebiliriz. İstersek Windows XP açılış ekranını, istersek Wndows NT/2000 açılış ekranını kullanabiliriz.
Automatic Logon sekmesinde otomatik oturum açmayı etkinleştirip kapatabiliriz.
Messages sekmesinde, oturum açma ekranında görünmesini istediğimiz yazıyı oluşturabiliriz.
Tour sekmesinde, oturum açtıktan sonra Windows Turu'nun görünüp görünmemesini belirleyebiliriz.
Sol kısımdan Drives seçeneğini seçtim. Yukarıda General, Disk Space, AutoPlay ve Advanced sekmeleri bulunuyor. General sekmesinde UDMA66 taşıma özelliğini aktif edebiliriz (INTEL YONGA SETLİ SİSTEMLERDE GEÇERLİ). Bu verilerin daha hızlı taşınmasını sağlar(mış).
Drive Space sekmesinde Düşük Disk Alanı uyarısını kapatıp açabiliriz.
AutoPlay sekmesinde CD veya DVD için otomatik oynatma seçeneklerini belirleyebiliriz.
 ++++++++++++++REPPPPPPPPPPPPP PLEASE   
|
|
|